Известие

Collapse
No announcement yet.

проблем с климатроника

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

[quote="trustworthy"][quote="kris11"].

Е 155-иците в тази категория ли ги слагат - 'от пикап до тир' - или към автобусите спадат

Тука ги обслужват , така, е няма проблем.Би трябвало и в Пловдив и София да се обслужват. На Шуменаската 155 ца е пробит радиатора на климатика. заварен е и се пълни с фреон. Това беше инфо от обяд.
    Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
    Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy

Е 155-иците в тази категория ли ги слагат - 'от пикап до тир' - или към автобусите спадат
      Ремонтят и Алфи Ипасатори и Рендета , Ситроени, Орели също. Тези леки коли съм ги виждал за ремонт в халето когато отивам на обяд.някои са с мое съдействие.
      Ако в Пловдив не им се занимава с л;еки коли колегата да дойде и почерпи бира - ще го уредя с предимство
      Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Comment

ходих при един майстор и той ми каза , че трябва да се дозареди системата, тъй като наистина нямаше достатъчно фреон. Предполагам обаче,че трябва да има някъде разход или изтичане и трябва да се провери откъде. Все пак мисля , че този "теч" не е много голям , защото съм го зареждал преди 2 години. Сега незнам дали да дозаредя само или да давам пари за да се открие проблема?!
        Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V 1994

Comment

ако е добър майстора който ти дозарежда слага преди това един зелен на цвят газ/не е отровен /за да провери дали имаш теч в системата, за да недаваш напразно xx лв.
          Alfa Romeo 155/1.8TS

Comment

слага такъв газ , но си иска за това и не малко парички

Comment

Първоначално публикувано от gaiska
              ходих при един майстор и той ми каза , че трябва да се дозареди системата, тъй като наистина нямаше достатъчно фреон. Предполагам обаче,че трябва да има някъде разход или изтичане и трябва да се провери откъде. Все пак мисля , че този "теч" не е много голям , защото съм го зареждал преди 2 години. Сега незнам дали да дозаредя само или да давам пари за да се открие проблема?!
              Нормално е, ако преди 2 години е зареждан автомобила, да е изтекла една част от фреона. Понеже през по-голямата част от годината климатика не се ползва и уплътненията по системата малко позасъхват и от това се губи определена част от реагента. Дори някъде имаше статия за този проблем, където специалистите препоръчват през есенно-зимния период от време на време да се пуска климатика, за да се потдържат уплътненията в "добра кондиция" .
              ...пък едно презареждане на климатика едва ли е повече от 50-тина лв?! ... поне при нас е толкова...
              AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
              Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Comment

Цялата работа наистина излезе от това , че няма достатъчно фреон. Наи-лошото е , че моят е от старите Фреон 12 и тъй като е забранен жече не се среща често и е по-скъп. Намерих дори и , 4е ми изпуска от маркуча след компресора , но сега няма да го правя . Заредих малко фреон " на черно" и сега бива , но няма да е за далго май!?
                Все пак благодаря на всички за съветите!

Comment

Първоначално публикувано от monigt
                  ако е добър майстора който ти дозарежда слага преди това един зелен на цвят газ/не е отровен /за да провери дали имаш теч в системата,.
                  Цък , ако е майстор или оборудван сервиз имат уредсонда/ датчик/ със зумер.с размери 15х12и ?? 200 -250мм .Изследват се тръбопроводите, връзките, радиатора , компресора и т.н. като се доближава сондата до около 3-5 см .Ако има теч -пищи. Лесно се локализира мястото.

Comment

Working...
                  X